Tere armas külaline!
Oled sattunud lugema Saue küla MTÜ internetipäevikut. Siin saad tutvuda Saue küla ajalooga, meie küla inimestega, nende saavutuste ning tegemistega. Siia paneme üles ka külakoosolekute protokollid ning anname teada tulevatest külakoosolekutest ja –üritustest. Samuti toome teieni ajakirjanduses ilmunud artiklid meie küla kohta ning hoiame külarahvast kursis kõige sellega, mis seotud meie küla elu-oluga ning võib külaelanikele huvi pakkuda.
Saue küla MTÜ loodi 2007. aastal koondamaks Saku valla ääremail Saue (vahepealse nimega Kanama) külas elavaid inimesi.

Niisiis selguse huvides: alates 1. jaanuar 2014 ennistati külale SAUE nimi.



26 jaanuar 2010

Talvine aialinnuvaatlus TALV 2010

Tere külarahvas!

Kutsume ka teid selles lühiaegses, lihtsas ja iseenesest huvitavas vaatluses
kaasa lööma! Kui Saue külast osaleb mitu inimest, siis saadame küla kodulehele ka vaatlustulemused. Head linnuõnne! Linnusõpru oodatakse aialinde vaatlema

Eesti Ornitoloogiaühing ja Tallinna Linnuklubi kutsuvad kõiki linnusõpru osalema 30. ja 31. jaanuaril toimuval talvisel aialinnuvaatlusel TALV 2010.

Talvise aialinnuvaatluse eesmärk on saada parem ülevaade nende Eestis talvituvate linnuliikide kohta, kes kogunevad toitmispaikadesse aedades ja parkides. Iga-aastaste vaatluste tulemused aitavad varakult jälile saada muutustele lindude arvukuses ja nende põhjustele keskkonnas. Samuti aitab aialinnuvaatlus juhtida tähelepanu sellele, et meie aiad ja pargid on talvel kaugelt liigirikkamad kui esmapilgul võib tunduda.

Üritusel osalema on oodatud kõik, kes tunnevad või tahavad tundma õppida talvel koduümbruses esinevaid linde ning tahavad anda oma panuse meie linnukaitsesse.

Talvisel aialinnuvaatlusel osalemiseks tuleb 30. või 31. jaanuaril leida tund aega, mille jooksul tuleb kirja panna kõik vaatluspaigas kohatud linnuliigid. Oluline on üles märkida iga liigi puhul suurim korraga nähtud isendite arv. Valige endale hea nähtavusega vaatluskoht aias, pargis või
kalmistul, soovitavalt lindude toidumaja või toitmispaiga läheduses. Toidumaja ümber askeldavaid linde võib vaadelda kas või toast läbi akna ja soovitavalt terve perega!

Vaatlused tuleb sisestada otse aialinnuvaatluse kodulehel asuvasse ankeeti http://www.tallinna-linnuklubi.ee/talv. Internetivõimaluse puudumisel võib vaatlused saata ürituse koordinaatorile posti teel aadressile „Tallinna Linnuklubi, Mustamäe tee 59, 10621 Tallinn“.

Talvist aialinnuvaatlust korraldatakse Eestis küll esmakordselt, kuid mitmel pool Euroopas on see osutunud väga populaarseks linnuvaatlusürituseks. Suurbritannias on Big Garden Birdwatch’i nime all tuntud linnuvaatluspäevi korraldatud juba üle 30 aasta ja mullu võttis osa ligi pool miljonit britti. Soomes korraldatakse analoogset üritust Pihabongaus juba viiendat aastat ning 2009. aastal osales sellel 15 000 huvilist.


Täpsemad juhised talvisel aialinnuvaatlusel osalemise kohta leiab Eesti Ornitoloogiaühingu ja Tallinna Linnuklubi kodulehekülgedelt (www.eoy.ee, www.tallinna-linnuklubi.ee/talv).

Talvist aialinnuvaatlust toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ning Islandi, Liechtensteini ja Norra EMP finantsmehhanismid Avatud Eesti Fondi vahendusel.


Lisainfo:
Aarne Tuule
Talvine aialinnuvaatlus TALV 2010 koordinaator
58002869; aarne@tallinna-linnuklubi.ee

Riho Kinks,
Eesti Ornitoloogiaühing
5086690, riho.kinks@eoy.ee


Foto: Tallinna Linnuklubi kodulehelt

Kommentaare ei ole: