Tere armas külaline!
Oled sattunud lugema Saue küla MTÜ internetipäevikut. Siin saad tutvuda Saue küla ajalooga, meie küla inimestega, nende saavutuste ning tegemistega. Siia paneme üles ka külakoosolekute protokollid ning anname teada tulevatest külakoosolekutest ja –üritustest. Samuti toome teieni ajakirjanduses ilmunud artiklid meie küla kohta ning hoiame külarahvast kursis kõige sellega, mis seotud meie küla elu-oluga ning võib külaelanikele huvi pakkuda.
Saue küla MTÜ loodi 2007. aastal koondamaks Saku valla ääremail Saue (vahepealse nimega Kanama) külas elavaid inimesi.

Niisiis selguse huvides: alates 1. jaanuar 2014 ennistati külale SAUE nimi.



29 jaanuar 2009

Kiirfotovõistlus "Meie küla 2009"

MTÜ Saue küla on otsustanud korraldada oma küla elanikele (ning teistele osavõtjatele) fotovõistluse, kus fotohuvilised (sealhulgas on väga teretulnud ka kõik lapsed, olenemata vanusest) saaksid fotole püüda ühe huvitava objekti meie külast. Võistlusest saavad osa võtta vaid fotod, mis on jäädvustatud just sel päeval ajavahemiku jooksul, mil võistlus toimub. Sellest ka nimi kiirfotovõistlus.

Võistlus toimub Kanama külas Eesti Vabariigi aastapäeval
24. veebruaril 2009.
Kogunemine kell 11.00 Kopli-Juhani talu ateljeehoone ees (vaata lisatud kaarti).
Finiš samuti Kopli-Juhani talus, ca kell 13.00.

Võistluse REEGLID leiad siit!

Enne võitluse algust toimub väike workshop, kus selgitakse mõningaid fotokunsti algtõdesid. Professionaalne fotograaf Maret Maasalu teeb kohapeal sissejuhatava loengu fotograafiasse ja fotovõistlusesse, kus on veidi tehnilist ja loominglist juttu, põgusalt juttu ka kompositsioonist, piltide jutustama panekust ja muust säärasest.
Veel mõned näpunäiteid, mida peaks just antud päeva ilmaolude tähele panema ning siis antakse start.

Pärast väsitavat „fotosessiooni” turgutavad väsinud fotograafe Kopli-Juhani talu ateljeehoones vastlapäevasupp, kuum tee ja pidupäevakringel.

Võistlustöid saab esitada alates 24. veebruarist 2009, peale võistluse ametlikku starti kuni 1. märtsini 2009 (k.a.). Iga osavõtja võib võistlusele saata kuni 3 fotot, eelistavalt e-maili teel.
Kõik fotod pannakse üles ka siia küla internetilehele, kus kõik külastajad võivad töid hinnata. Fotod on esitatud anonüümselt. Külastajate hinnangu põhjal antakse välja publiku preemia.

Võistluse žürii, kes on koostatud professionaalsest fotograafist ja küla esindajatest, valib auhinnatöö. Olenevalt osavõtjatest, antakse auhinnad välja erinevates vanuseklassides (noored ja täiskasvanud). Auhinnatseremoonia toimub juunis „Meie küla suvepäeval”.

Fotodes hinnatakse eelkõige seda, kui hästi neis on tabatud meie küla eripära. Fotode sisulisele ning ka tehnilisele küljele ei seata mitte mingisuguseid piiranguid: pildistada võib mida tahes ja millega tahes ning võib kasutada hiljem foto viimistlemisel ka meelepärast tehnikat. Võistlusele saadetavad fotod võivad olla nii värvilised kui mustvalged (ka toonitud), nii kujutavad kui abstraktsed, nii ruudu- kui ristkülikukujulised või koguni mitmest pildist panoraamiks kokku pandud jne.

Võistluse korraldajal on õigus ilma autoritasu maksmata avaldada võistlusel osalenud fotosid küla kodulehel ja kasutada neid võistluse tulemuste avalikustamisel meedias, näitustel, avalikel üritustel ning hiljem küla-elu kajastavas voldikus. Loomulikult tuuakse sel juhul välja foto autori nimi.


Seega, hea külaelanik- tule ise ja kutsu ka sõber kaasa ning ära fotoaparaati unusta!

Saue küla MTÜ

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tore üritus!